موزاکا یا موساکا یک نوع گراتن هست که ازغذاهای محلی یونانه و با نون سرو میشه ، تو مزه اش شک نکنید اما باید بگم خیلی پرکالریه اگه رژیم دارید سراغ این غذا نرید چون رژیمی موساکا اصلا معنی نداره ! ممکنه یه غذای خوشمزه ازآب دربیاد ولی دیگه موساکا نیست.
مواد لازم برای تهیه موساکا:
- گوشت چرخ کرده: ۵۰ گرم
- سیب زمینی آب پز :سه عدد
- بادنجان ورقه ای: شش عدد
- فلفل دلمه ای خردشده: سه عدد
- پنیرپیتزا: یک بسته
- ژامبون خردشده: ۱۵۰ گرم
- قارچ: ۱۵۰ گرم
- پیاز خردشده: یک عدد
- سیر رنده شده: یک عدد
- سس سفید: دو پیمانه
- رب گوجه فرنگی: چهار قاشق غذاخوری
- روغن مایع: به میزان لازم
- نمک، فلفل و آویشن : به میزان لازم
طرز تهیه موساکا :
ابتدا پیاز، سیر، فلفل دلمه و قارچ را شسته و خرد کنید، تابه ای را روی حرارت قرار دهید و کمی روغن بریزید .
پیاز را داخل تابه بریزید و تفت دهید ، بعد از اینکه پیاز سبک شد سیر را بریزید و تفت دهید تا عطر آن بلند شود.
در این مرحله گوشت چرخ شده را بریزید و با پیاز و سیر تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ داده و کمی بپزد..
حالا قارچ و فلفل دلمه را بریزید و مواد را هم بزنید و اجازه دهید تا آب قارچ تبخیر شود آنگاه ژامبون را افزوده و بعد از کمی تفت دادن گاه نمک، فلفل و آویشن را به آن اضافه کرده و تفت می دهیم و شعله را خاموش می کنیم.
در این لحظه سیب زمینی را له کرده و نیمی از آن را داخل مواد می ریزیم و باقی مانده آن را با سس سفید مخلوط می کنیم.
بعد ظرف را چرب کرده، سس سفید را ته ظرف ریخته و صاف می کنیم، روی آن بادنجان ورقه شده را می چینیم سپس روی آن مواد را ریخته و صاف می کنیم آن گاه سس سفید و پنیر پیتزای رنده شده را روی آن می ریزیم و داخل فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد قرارداده تا سطح غذا طلایی شود.
خواص فلفل دلمه:
- خوردن فلفل دلمه درد را تسکین می دهد.
- فلفل دلمه از بروز پوکی استخوان جلوگیری میکند.
- فلفل دلمه ضد التهاب است و تورم و التهاب را از بین میبرد.
- مصرف فلفل دلمهای موجب شادابی پوست میشود.
- فلفل دلمه کلسترول بد خون را کاهش میدهد.